Loop Listener Companion/Favorit

Nu kan alla lyssna på din hörslinga

Med Companion™ Loop Listener blir det möjligt för alla att dra nytta av hörslingan. Utan detta kommer dina lokaler inte att vara fullt tillgängliga eftersom inte alla bär en hörapparat eller cochleaimplantat med telespole. Det finns även andra användargrupper som de med koncentrationssvårigheter etc. som också kan dra nytta av hörslingan.

Companion Favorit är en lättanvänd enhet med mer än 200 timmars batteritid, bra ljudkvalitet och robust konstruktion. Den är också perfekt som bärbar övervakningsenhet i enlighet med IEC 62489-1 AMD1 där vaktmästare lätt kan testa hörslingan regelbundet. Standarden stipulerar en fast övervakningsenhet (se produkt T-SIGN) och en bärbar enhet som Companion/Favorit.

slingavslyssnare
slingavslyssnare
manual loop listenermanual loop listener
support loop listenersupport loop listener
produktblad loop listenerproduktblad loop listener

Artikelnummer: 18083100-T

Teknisk Data
Max. förstärkning:
60 dB (kan dämpas med 16 dB med gain control).
Max. output nivå:
125 dB SPL.
Frekvensområde:
200 Hz – 10 kHz.
Basreduktion:
-10 dB vid 200 Hz.
Telespolekänslighet:
93 dB SPL, 1 kHz, 10 mA/m.
Strömförbrukning:
Sluten krets 7 mA.
Batteritid:
Ca 200 h.
Batteri:
2 x 1,5 V penlight (LR6/AA).
Mått:
105 x 100 x 43 mm.
Vikt:
94 g (inkl batterier)

Favorit Loop Listener ersätter klassikern hörstaven Teletransett som används i tusentals kyrkor i hela världen för att göra hörslingan tillgänglig även för de som inte har hörapparater, hörhjälpmedel eller telespole. Det är ett utmärkt sätt att kunna fokusera och höra tydligt vad talaren säger och samtidigt sortera bort bakgrundsljud.
Vissa känner snarare igen benämningen hörslingemottagare eller slingmottagare - vilket är exakt samma sak! Denna typ av enhet är speciellt utformad för att ta emot ljudsignalerna som sänds ut från en hörslinga och omvandla dem till ljud som kan höras genom hörlurar. Loop Listener är en liten och bärbar enhet som är enkel att använda. Den är utrustad med en hörlursutgång/hörlurskontakt för att ansluta valfri typ av 3,5 mm hörlurar. Den har dessutom en egen volymkontroll så att användaren kan justera ljudnivån efter behov.

Hörslingor är användbara för personer med hörselnedsättning, särskilt i offentliga platser som teatrar, möteslokaler och kyrkor, där de kan förbättra ljudkvaliteten och minska bakgrundsljudet för personer med hörapparater eller andra hörhjälpmedel. När en person bär hörslingemottagaren Loop Listener och ansluter hörlurarna till den, kan de lyssna på ljudsignalerna som sänds ut från hörslingan med förstärkning och tydlighet. Detta gör det möjligt för personer med hörselnedsättning att njuta av en förbättrad ljudupplevelse i miljöer där hörslingor är installerade.