Lär känna oss

AB Transistor, med huvudkontor i Stockholm, , är en leverantör av ett brett utbud av hörsellösningar såsom samtalsförstärkare och hörslingeutrustning.

Företaget har en stark tradition och historia inom hörselområdet och är ett av de första företagen i världen som lanserade hörslingor och telespolebaserad utrustning på marknaden. Företaget är idag leverantör inom hörselvård, tillgänglighet och e-handel. Vi har också under de senaste åren varit pionjärer som fört in hörselteknik i smarta enheter som smartphones och smarta klockor.

Vi har ett brett säljkanalnätverk inom Skandinavien och arbetar tillsammans med hörselvård och forskning för att fortsätta vår strävan efter fler sätt att höra i världen.

Läs mer om företagets historia.

world flight for hearing
world flight for hearing
transistor flygplan
transistor flygplan

Vår mission

Vårt uppdrag är att få människor att höra bättre genom att erbjuda lösningar med bra prestanda och perfekt design för den tilltänkta användaren.

Vår vision

Wongshu Sherpa - hör med oss.
Visionen är skriven för att skapa bättre möjligheter för hörselskadade över hela världen – även långt upp i Himalaya. Nepal var ett av stoppen under World Flight for Hearing när Johan Hammarström blev den första hörselskadade piloten som åkte runt jorden i ett litet flygplan, spred kunskap om hörselnedsättning och förverkligade sin dröm.

bli pilot med en hörselnedsättning
bli pilot med en hörselnedsättning

World Flight for Hearing

Wongshu Sherpa - hör med oss.
World Flight for Hearing (2006), sponsrad av GN ReSound, var en unik jorden runt-flygning i ett lätt flygplan, initierad för att uppmärksamma hörselnedsättningar och de tekniska hjälpmedel som finns för att hjälpa hörselskadade. Grundare av projektet var den hörselskadade Johan Hammarström, 28, som trots sin grava hörselnedsättning lyckades bli en erfaren pilot. Johan blir tillsammans med sina två vänner Henrik Ejderholm och Martin Håkansson den första piloten med grav hörselnedsättning att genomföra en världsomsegling i ett lätt flygplan. Johan är ett levande bevis på att med rätt attityd och rätt tekniska hjälpmedel är allt möjligt, även med en funktionsnedsättning.