kontroll av hörslinga
kontroll av hörslinga

Felsökning av hörslinga

Har du en hörslinga som inte fungerar eller vars funktion på är osäker på?

I felsökningen ingår:

  • Kontroll av ljudkvalité

  • Registrering av brus eller störningar i slingfältet

  • Slingfältets täckningsförmåga

  • Slingförstärkarens funktion och status

  • Mikrofonenheters funktion och status

  • Kontroll av skyltning och visualisering

  • Kort genomgång av hörseltillgänglighet

  • Lösningsförslag

Kostnad: 1500 SEK exkl moms + resekostnader.

laga trasig hörslinga
laga trasig hörslinga

Enligt den internationella standarden för hörslingor krävs regelbunden felsökning och kontroll av hörslingans funktion en gång om året eller varje gång man gör en ändring i ljudsystemet.

En hörslinga består av flera komponenter såsom slingtråd, förstärkare, mikrofoner och högtalare - vilket ökar risken för att något i systemet kan sluta fungera. Vi erbjuder en helhetskontroll av hörslingor för att ni ska kunna känna er trygga med att lösningen ni erbjuder era besökare ger hög ljudkvalitet och optimal hörseltillgänglighet.

Med våra erfarna kollegor och högkvalitativa verktyg har vi möjlighet att upptäcka avbrott i slingtråden eller mäta om slingförstärkaren är inställd på för låg nivå. Vi ger även förbättringsförslag för att öka tillgängligheten och göra användningen enklare för er personal.

problem med hörslinga
problem med hörslinga

Visste du att man kan övervaka att hörslingan fungerar i realtid?

Sedan 2018 är det ett standardkrav att varje hörslingeinstallation är försedd med en övervakningsenhet i slingfältet. Detta möjliggör för besökare och icke-teknisk personal att verifiera att hörselslingan fungerar korrekt under tiden den används. Med T-SIGN minskar risken för att en icke-fungerande hörslinga förblir oupptäckt under lång tid, vilket kan leda till att trasiga hörslingor inte åtgärdas under månader eller till och med år. Genom övervakningssystemet kan du omedelbart identifiera när det är dags att kalla in en tekniker för att kontrollera hörslingan.

trasig hörslinga
trasig hörslinga

Kontroll och felsökning av hörslinga

Fyll i förfrågan om att få din hörslinga felsökt och kontrollerad via formuläret. Vår tekniker kommer kontakta dig för offert och tidsbokning. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Kostnaden för en genomsyn av hörslingan är 1500 SEK exkl moms och till det tillkommer resekostnader. Under besöket görs inte åtgärder eller reparationer om det inte är överenskommet sedan tidigare.