Mikrofoner

En förutsättning för en bra och välfungerande hörslinga är att det är högkvalitativt ljud som skickas till förstärkaren. Bra ljud in, ger bra ljud ut! Vi har därför noggrant valt ut de bästa mikrofonerna på marknaden med hög ljudkvalité, låg fördröjning och med enkelt handhavande så vem som helst kan använda dem!

catchboxcatchbox
sennheisersennheiser
shureshure
brählerbrähler
AKGAKG

Sennheiser
Hos oss hittar du hela Sennheiser sortimentet med alla typer av mikrofoner som sänder på både analoga och digitala frekvenser.

Shure
Mikrofoner av världsklass med skräddarsydda funktioner och fördröjning på endast 2,9 ms. Styr och mixra ljudet på distans genom nätverkskontroll.

AKG
För dig som säker en stabil och robust utrustning med många kanaler att välja mellan är AKG helt rätt. Lätta och intuitiva i sin användning.

Brähler
Trådbundna och fasta mikrofoner med endast en kabel vilket passar perfekt i delegationssalar och stora konferenser. Även möjligt att skruva fast i bordet.

rogermikrofonerrogermikrofoner

Phonak Roger
Mikrofoner som är utformade för personer med hörselnedsättning för en optimal taluppfattning samt intuitiv och enkel användning.

Checklista när man väljer mikrofoner

Handhavandet ska vara enkelt och intuitivt.

Tänk på den praktiska användningen - är det hållbart att skicka runt en mikrofon?

Ju färre avbrott pga mikrofoner desto bättre - kanske är det lämpligt med en Catchbox som kan kastas runt om ni inte har råd att ha en mikrofon per talare?

Huvudtalaren bör alltid ha en egen mikrofon.

Kolla fördröjningen, ju lägre desto bättre för läppsynkront ljud.

Undvik dubbla systemuppsättningar, mixa ljudet så alla mikrofoner har samma utgång till både högtalare och hörslinga.

Ett knep för att få deltagare att använda mikrofoner är att installera en högtalare, användandet blir mer naturligt då man kan höra sig själv.

Ha en person som är ansvarig för att deltagarna pratar i mikrofonen och har mötesdisciplin.

Du kan verifiera mikrofonens funktion till hörslingan genom en T-SIGN och se i realtid om mikrofonen sitter rätt eller behöver flyttas närmare talkällan.

Ställ inte mikrofoner vid en högtalare för att sända ljud från media, ljudkvalitén blir inte bra. Anslut istället ljudkällan direkt till mixern.

tips när man väljer mikrofoner
tips när man väljer mikrofoner
mikrofoner till hörsllinga
mikrofoner till hörsllinga

Få hjälp att hitta rätt mikrofoner