Roger Soundfield V2

Ljudutjämning

Roger Soundfield är Sveriges skolors populäraste ljudutjämningsystem med extra fokus på de frekvenser som är viktigast för talet för ännu bättre ljudupplevelse - oavsett var du sitter i klassrummet. Med dess adaptiva förstärkning behöver du aldrig oroa dig för att ställa in volymen rätt, det hanterar högtalaren automatiskt. Spara på rösten och bli hörd samtidigt.

röstförstärkning lärare
röstförstärkning lärare
soundfield manualsoundfield manual
soundfield supportsoundfield support
soundfield databladsoundfield datablad

System: BAS eller PLUS
Montering: Väggfäste eller golvstativ
Räckvidd: 5000 eller 7000

Teknisk Data

DigiMaster 5000 högtalare
Mått: 885 x 72 mm
Vikt: 2070 g
Räckvidd: 20 m
Rumsstorlek: 100 m2
Max. antal högtalare per mikrofon: 1 st
Frekvensbredd: 200 - 7500 Hz

DigiMaster 7000 högtalare
Mått: 1045 x 72 mm
Vikt: 2550 g
Räckvidd: 20 m
Rumsstorlek per högtalare: 300 m2
Max. antal högtalare per mikrofon: 2 st
Frekvensbredd: 200 - 7500 Hz

Roger (SF) Touchscreen Mic
Mått: 104 x 55 x 16 mm
Vikt: 94 g
Färg: Svart
Antal inbyggda mikrofoner: 3 st
Räckvidd: 20 m
Batteritid: 10 h
Laddtid: 2 h
Laddkabel: micro-USB (inkluderad)
Kompatibilitet: DigiMaster 5000/7000, Pass-around, Inspiro

Med Roger Soundfield blir det lättare för alla att höra oavsett var i rummet man befinner sig. Ljudet fördelas jämnt och anpassar sig automatiskt till ev. bakgrundsljud. Passar både i konferens- och klassrum. Underlättar både för elever eller andra deltagare och inte minst för lärare eller föreläsare som kan spara på rösten.

Systemet består av en smidig sändare med inbyggd mikrofon som bärs runt halsen av den som talar. Önskas fler mikrofoner går det att komplettera med pass-around-mikrofoner.

Högtalaren Digimaster finns i två olika utföranden - en 5000-modell och en 7000-modell där 7000 är något kraftigare och har stöd för att kunna ansluta ytterligare en högtalare vid rumstorlekar på upp emot 150 kvm eller mer. Högtalaren är trådlös line-array-typ så slipp kabeldragningar och gör det enkelt att bära med systemet till de rum ni ska vistas i. Line-array betyder att det sitter många små högtalarelement ovanpå varandra vilket gör att ljudet sänds ut mer riktat vilket leder till en bättre taluppfattning för både de som sitter nära och längre ifrån högtalaren.

Roger Soundfield BAS är till för enbart förstärkning via högtalare medan Roger Soundfield PLUS kan också sända till alla marknadens hörapparater, BAHA och CI vilket gör det till en utmärkt lösning för elever med hörselnedsättning.

hörslinga täby
hörslinga täby

Vi har Roger ljudutjämningssystem på Täby huvudbibliotek sedan november 2021. Det har betytt mycket för personer med hörapparat. Trots att våra lokaler inte lämpade sig för en traditionell teleslinga hade Transistor en lösning. De som behöver tar ett litet ”halsband” innan ett föredrag eller författarafton börjar. Sedan kopplar de på hörapparaten i T-läge varpå talet går direkt in i hörapparaten. Det blir mycket tydligt och användaren kan själv öka och minska volymen. Vi är väldigt nöjda, inte minst med hur Anna med flera på Transistor snabbt gett hjälp och råd när det har behövts.

Anna
Täby bibliotek

Våra kunder berättar