Halsslinga 2-kanal, mjuk

med 3,5 mm kontakt

Denna halsslinga används med hörapparater utrustade med telespole. Anslut den till valfri 3,5-ljudutgång och ljudet överförs trådlöst till hörapparaterna genom hörapparatens T- eller MT-läge. Halsslingan är bekväm och kan bäras under din skjorta.

Transistors halsslinga är känd för sin höga kvalité när det komemr till hållbarhet och ljudåtergivning. Den når upp i en bra volym för lyssnaren och innebär att man inte behöver hänga den via öronen för att höra. Den 2-kanaliga halsslingan är känd för sin breda frekvensåtergivning, vilket är sällsynt bland andra halsslingor på marknaden. Det betyder att lyssnaren får uppleva ett klart och tydliga ljud - vilket är särskillt viktigt för de som har en hörselnedsättning.

halsslinga
halsslinga
neckloop supportneckloop support
halslslinga manualhalslslinga manual

Artikelnummer: 2002206

Teknisk Data

Resistans:
2 x 12.5 Ω.
Cut-off frekvens:
2.6 kHz, -3 dB rel. 1 kHz, ”stereo”.
Omkrets:
74 cm
Vikt:
20 g
Färg:
Svart
Anslutning:
3,5 mm utgång (3- polig stereo) med 20 cm kabel + 70 cm förlängningskabel ingår.

transistor halsslinga
transistor halsslinga

Denna halsslinga är utrustad med en kabel som är 20 cm lång men det ingår även en 70 cm förlängningskabel som gör att man kan ansluta det till en telefon som finns i fickan. Slutkontakten är en standard 3,5 mm hörlurskontakt och kan därför anslutas direkt till en mobiltelefon, dator, iPad, radio elelr annan lyssningsenhet. För de enheter som inte har kvar hörlursutgången går det utmärkt att koppla på en adapter, exempelvis en lightningadapter för Apples produkter.

Denna halsslinga används vanligtvis i kombination med hörapparater eller cochleaimplantat för att förbättra hörseln hos personer med hörselnedsättning. Fördelarna med en halsslinga inkluderar:

  1. Tydligare ljud: Halsslingan gör det möjligt för användaren att ta emot ljudsignalerna direkt till deras hörapparat eller cochleaimplantat, vilket minskar bakgrundsljud och förbättrar ljudkvaliteten.

  2. Universell tillgänglighet: Många offentliga platser, som teatrar, möteslokaler och kyrkor, är utrustade med hörslingesystem, vilket ger användare möjlighet att höra ljudet tydligare utan extra utrustning.

  3. Diskretion: Användaren kan använda en halsslinga utan att den syns vilket ger en mer diskret lösning för att förbättra hörseln.

  4. Förbättrad rörelsefrihet: Eftersom ljudsignalerna överförs trådlöst genom halsslingan, kan användaren röra sig fritt inom räckvidden för systemet utan att behöva oroa sig för kablar eller fysisk anslutning.

  5. Användarvänlighet: Halsslingor är relativt enkla att använda och kräver ingen komplicerad installation eller inställning för att dra nytta av deras fördelar.

Sammanfattningsvis gör halsslingor det möjligt för personer med hörselnedsättning att njuta av förbättrad ljudkvalitet och ökad tillgänglighet på olika platser och miljöer.