T-SIGN vinner internationell tävling

NYHETER

10/21/2022

T-SIGN Winner 2022
T-SIGN Winner 2022

Den intelligenta slingskylten T-SIGN vinner priset för bästa hörseltekniska innovation inom tillgänglighet, i den internationella tävlingen Hearing Technology Innovator Awards. Arrangören av tävlingen är Hearing Health and Technology Matters (HTTM) – en organisation i Nordamerika grundad av erfarna personer inom hörselområdet som Dr Hasford-Dunn, Judy Huch, David Kirkwood och Dr Wayne Staab.

Det är företaget Transistor som står bakom produkten. T-SIGN är ett billigt sätt att kontrollera din hörslinga kontinuerligt. Under lång tid har man fått acceptera hörslingans osäkra funktion då det varit svårt för ägaren att kontrollera den. Det är jättekul att HTTM, liksom vi, ser den stora nyttan av att alla kan se hur väl hörslingan fungerar, säger Andreas Jonsson, VD på Transistor.

Det är ett fint erkännande att T-SIGN vinner, säger Johan Hammarström, produktägare på Transistor. Vi har sett hur denna produkt bidrar till att förbättra tillgängligheten eftersom hörselteknik annars är osynlig och svår att förstå. Vi har sett att T-SIGN kort och gott leder till mer välfungerande hörslingor. Hörapparatanvändare drar också nytta av T-SIGN. När jag gick på bio med min son för en tid sedan hörde jag knappt något av hela föreställningen. Om T-SIGN hade installerats hade jag förstått att det fanns en fungerande hörslinga, säger Johan som har en hörselnedsättning och använder hörapparater.