AB Transistor Sweden och EarWise AB ingår samarbete om digital hörapparatsutprovning

6/9/2023

Företagen är överens om att tillsammans leverera hörapparater inom nio dagar och som utprovas på distans. Erbjudandet riktar sig till svenskar i Sverige och utomlands som vill byta till nyare och bättre hörapparater och som inte vill vänta på en tid på hörcentralen. Förutsättningarna för att kunna ta del av erbjudandet är att man är hörapparatsanvändare redan och har ett aktuellt audiogram. Erbjudandet kommer att lanseras under juni 2023.

- Alla får inte välja de hörapparater man önskar och ofta tar det lång tid att få sina nya hörapparater utprovade. Därför är det otroligt spännande att starta detta samarbete med EarWise AB! Jag är mycket imponerad av vad de har skapat sedan de startade. Nu kommer vi att kunna återuppta vår digitala och professionella utprovning av hörapparater som vi kunde erbjuda under 2021 och 2022. Det är flera som väntar på att få köpa sina nya hörapparater och få dem skickade hem till sig, säger Andreas Jonsson, VD AB Transistor Sweden.AB Transistor Sweden är ett innovativt företag med både produkt- och tjänsteutveckling som arbetar utifrån mottot "More ways to hear" för att vara den mest relevanta hjälpen för att höra bättre.

- Det känns roligt att inleda detta samarbete och kunna erbjuda ett alternativ för de personer som vill prova ut nya hörapparater men av olika anledningar inte vill eller kan besöka en fysisk hörcentral, säger Henrik Svensson, delagäre av Earwise AB.
EarWise AB startade sin verksamhet 2019 för att erbjuda ett privat alternativ till hörselvården i Västra Götalandsregionen. De erbjuder idag hörseltest, utprovning av hörapparater, formgjutna hörselskydd samt hjälp att höra bättre på arbetet.