Hör bättre på jobbet

arbetshjälpmedel
arbetshjälpmedel

Att ha en hörselnedsättning på arbetsplatsen innebär inte bara att du missar vad som sägs i stunden, utan det har även långsiktiga konsekvenser på grund av den lyssningsansträngning som uppstår när hjärnan behöver kompensera för de luckor hörseln missar. Personer med hörselnedsättning löper större risk att bli sjukskrivna på grund av utbrändhet, trötthet och stress.

Hörapparater är som effektivast i tysta miljöer och på nära håll men så fort det är fler personer som pratar samtidigt blir det svårt att urskilja de personer vi faktiskt vill höra. Ett effektivt sätt att lösa detta på är genom att ansluta trådlösa mikrofoner till hörapparaterna som minskar avstånd från talaren samtidigt som den filtrerar bort oönskat ljud och anpassar ljudet efter din individuella hörsel.

Denna typ av hjälpmedel förskrivs i dagsläget inte av hörselvården och är oftast för dyra för personer att köpa in privat. I Sverige är det därför möjligt att få hjälpmedlen bekostade av Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. Vi hjälper dig med hela processen - från början till slut!

Vanliga lösningar för jobbet:

  • Bordsmikrofoner som zoomar in på den som talar

  • Headset för onlinemöten

  • Tal-till-text i realtid för att fylla i de ord du missar

  • Notiser i form av blinkande lampor eller vibrerande klockar för att varsla om inkommande signaler

  • Formgjutna hörselskydd för dig som jobbar i högljudda miljöer

hjälp att höra på jobbet
hjälp att höra på jobbet

Så här går det till

hör inte på onlinemöten
hör inte på onlinemöten
skciak hörteknik
skciak hörteknik
ansökan om arbetshjälpmedel försäkringskassan
ansökan om arbetshjälpmedel försäkringskassan
audionom support online
audionom support online
mikrofoner till jobbet
mikrofoner till jobbet

Steg 1

Steg 2

Steg 3

Steg 4

Steg 5

Behovsbedömning
Första samtal med leg. audionom för att avgöra vilka hjälpmedel du behöver för ditt arbete och din hörselnedsättning.

Låna och testa
Du lånar produkterna kostnadsfritt i en månad för att testa de på din arbetsplats och bekantar dig med hur de fungerar.

Trygg kontakt
Din audionom följer dig genom hela processen och ni har ständig kontakt för att säkerställa att du känner dig trygg med produkterna.

Ansökan
Om du är nöjd med produkterna hjälper vi dig att skicka in ansökan om bidrag till Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Utköp
När allt det administrativa är färdigt äger du nu produkterna och kan använda de fritt för ditt arbete - helt kostnadsfritt!

Vår hjälp är helt kostnadsfri utan dolda avgifter. Skulle du få avslag på din ansökan från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen är returen och arbetet vi lagt även helt gratis. Du har därför inget att förlora och vi älskar se våra kunder fyllas av energi och glädje när de äntligen kan slappna av under sina möten och slippa oroa sig för att de missar något viktigt.

Hör våra kunder berätta om deras resa

hör bättre som taxichaufför
hör bättre som taxichaufför

Jag hade jobbat som taxichaufför i 16 år när väl hörseln började bli allt sämre och jag fick riktigt svårt att höra kundernas instruktioner. Av en slump hamnade jag på Transistor som hjälpte mig installera en mikrofon i biltaket och nu hör jag som aldrig förr! Det var först strul med Försäkringskassan som inte ville godkänna men det är inget konstigt att man måste bråka med dem. Till sist gick det och jag kan jobba kvar med det jobb jag älskar.

Håkan, 44 år.

hör bättre som sjuksköterska
hör bättre som sjuksköterska

Jag har en medfödd hörselnedsättning och när jag till sist kom ut i arbetslivet som nyexaminerad sjuksköterska kände jag snabbt att jag inte skulle klara av det. Jag var konstant trött och stressad över att inte höra kollegorna som hade på sig ansiktsmask och jag hängde inte med under ronderna och missade viktig info. Min arbetsgivare tipsade mig om Transistor som hade hjälpt en annan medarbetare och jag kom i kontakt med leg. audionom Johanna som inte bara hjälpte mig med produkter och ansökan men även att ha rätt strategier och motivation att orka fortsätta. Nu har jag en liten mikrofon i handen som ingen ser som jag använder för att peka på den som pratar. Stort, stort tack för all hjälp!

Silvia, 27 år.

hör bättre personer med brytning
hör bättre personer med brytning

Jag jobbar inom Socialtjänsten och sitter i många olika möten, stora som små. Det blir svårt när många talar i mun på varandra och när några kollegor sitter via länk. Jag träffar ofta nya människor och med svag hörsel blir det extra utmanande när de jag pratar mig har en dialekt eller bryter. Har två gånger tidigare ansökt på egen hand om arbetshjälpmedel via Försäkringskassan och alltid fått avslag. När jag gjorde ett nytt försök via Transistor blev det godkänt direkt, de visste precis hur vi skulle formulera oss för att handläggaren skulle förstå mitt behov och att jag måste ha mikrofoner för att kunna orka jobba till pensionen. Nu har jag bordsmikrofoner som jag ställer ut på konferensbordet och ett headset med inbyggd hörslinga så jag får ljudet via mina hörapparater när jag sitter i onlinemöten.

Maria, 57 år.

arbetsförmedlngen syn döv hörsel
arbetsförmedlngen syn döv hörsel

Kontakta oss för att börja din hörselresa!