AB Transistor tecknar återförsäljaravtal för ny innovativ tinnitusprodukt

11/30/2022

AB Transistor Sverige har tecknat ett återförsäljaravtal för en ny innovativ produkt för behandling av tinnitus, Trinearity G1 som har utvecklats av det svenska företaget Duearity AB. Tinearity G1 bygger på kunskapen om Tinnitus Retraining Therapy (TRT), som går ut på att stimulera hjärnan med vitt brus. Genom att minska kontrasten mellan ljud och tystnad befrias hjärnan från effekterna av tinnitus. Produkten kan bäras utan att hindra vardagen och utan att täppa till hörselgångarna. AB Transistor Sweden har rätt att sälja produkten i Sverige och Norge.

– Vi får många frågor om tinnitus, men förutom hörapparater finns det inte så många produkter som kan hjälpa den här målgruppen. Denna spännande nya produkt gör det möjligt att behandla tinnitus under tillräckligt lång tid utan att vara ett hinder i vardagen. Ser därför fram emot att kunna börja erbjuda Trinearity G1 på den svenska marknaden, säger Andreas Jonsson, VD AB Transistor Sweden.

Tinearity G1 är en produkt utvecklad av det svenska medicinteknikföretaget Duearity AB. Företagets grundare, Peter Arndt, har själv tinnitus och såg möjligheten att sätta ihop en grupp experter inom medicinteknisk produktutveckling när han själv inte var nöjd med behandlingen av sin tinnitus. Tinearity G1 förväntas få sitt CE-certifikat i december 2022.