Companion (Favorit)

Samtalsförstärkare

Companion™ är en mångsidig samtalsförstärkare som fungerar lika bra för dem med eller utan en befintlig hörapparat. Hörapparatanvändare kan lätt använda Companion med en halsslinga och de utan hörapparater kan välja mellan olika headsetalternativ.

Favorit kan användas i olika situationer då bakgrundsljud är ett problem t.ex. vid TV-tittande, samtal, konferenser och i offentliga lokaler med teleslinga. Favorit är också mycket bra att ha till hands på t.ex sjukhus och vårdinrättningar som ett temporärt hjälpmedel under patientens vistelse eller besök.

favorit samtalsförstärkare
favorit samtalsförstärkare
favorit manualfavorit manual
favorit supportfavorit support
favorit databladfavorit datablad

Artikelnummer: 18083100

röstförstärkning
röstförstärkning
hörhjälpmedel för äldre
hörhjälpmedel för äldre

Portabel och användarvänlig förstärkare Favorit är en mångsidig samtalsförstärkare, som fungerar enligt samma princip som de f lesta vanliga hörapparater. Den passar lika bra till personer med och utan hörapparat. Hörapparatbärare lyssnar via halsslinga och de utan hörapparat lyssnar med hörlurar. Favorit är med sin storlek och enkla funktion behändig att ta med sig och använda i många olika situationer.

Favorit har en inbyggd telespole som tar upp signal som sänds på teleslinga i offentliga lokaler, t.ex. kyrkor. Ställ omkopplaren i T-läge. Håll Favorit lodrätt för att få bästa ljudkvalitet.

Companion kan hjälpa till i en mängd olika situationer där bakgrundsljud kan vara ett problem, som att höra TV-ljud, personliga samtal, konferensrum och i offentliga miljöer med en hörselslinga. Companion fungerar också väldigt bra i tillfälliga situationer, som till exempel sjukhusbesök. Vi har designat Companion med användarvänlighet i åtanke, därför har den stora, robusta kontroller. Det är enkelt att byta batterier och batteritiden är lång.

  • Lättanvänd

  • Robust

  • Tydliga knappar och vippar

Teknisk Data
Max. akustisk förstärkning:
60 dB (kan dämpas med 16 dB via gain control).
Max. akustisk outputnivå:
125 dB SPL.
Frekvensområde:
200 Hz – 10 kHz.
Basreduktion:
-10 dB at 200 Hz.
Känslighet för telespole:
93 dB SPL, 1 kHz, 10 mA/m.
Strömförbrukning:
7 mA vid sluten strömkrets.
Batteritid:
Ca. 200 h med hörlurar.
Batteri:
2 x 1,5 V penlight (LR6/AA).
Mått:
105 x 100 x 43 mm.
Vikt:
94 g (including batteries)

a woman in a yellow sweater is holding a cup of coffee
a woman in a yellow sweater is holding a cup of coffee