Hörslingor för reception

receptionsslingareceptionsslinga
la-90 setla-90 set
intercom receptionintercom reception
portabel hörslinga receptionportabel hörslinga reception

Varför ska man ha en hörslinga i receptionen?

Att få ljudet levererat direkt till besökarens hörapparater gör att man är mer benägen att gå fram till en reception om man är hörselskadad. Många upplever en oro över att andra kan höra ens konversation med receptionisten som behöver tala högt för att bli hörd. I vissa fall är det till och med sekretessuppgifter som läcks eller information som man inte vill dela med andra runtomkring en. Stökig miljö eller inte, en hörslinga gör receptionen tillgänglig för alla.

I samband med pandemin har ansiktsmasker och glasskärmar blivit allt vanligare vilket gör behovet at receptionsslingor ännu större. Nedan presenterar vi fyra olika varianter som passar alla typer av diskar.

Humantechnik LA-90 SET
Portabel hörslinga för receptioner

Ampetronic CLD1
Fast receptionsslinga - färdigt paket

T-SIGN Desk Mini
Övervakning av receptionsslingor

humantechnik
humantechnik

Humantechnik LA-90 SET

LA-90 är en receptionsslinga som är redo att användas så fort den slås igång. Välj själv om den ska vara portabel eller fast! Den har en inbyggd hörslinga, mikrofon och förstärkare. Det finns också en telefonlur som kan användas om man även vill göra det möjligt för personer som inte har hörapparat att använda hörslingan.

Hörslingan placeras på receptionsdisken eller framför personen som man ska kommunicera med. LA-90 tar upp ljudet via den integrerade mikrofonen eller en extern mikrofon och överför ljudet trådlöst till personer med hörapparater (slå på "T"- eller "MT"-läge).

Du kan välja att antingen ansluta enheten via den medföljda strömkabeln eller laddningsbara batterier.

Mått: 200 x 185 x 70 mm
Vikt: 650 g
Mikrofonkänslighet: upp till 60 dB ± 3 dB

ampetronic cld1
ampetronic cld1

Ampetronic CLD1 receptionssling

Färdigt paket med allt du behöver för en fast hörslinga i receptionen. Enheterna är enkla att installera enligt instruktionerna och är förprogrammerade att börja användas på en gång men det finns även möjlighet för finjusteringar för ännu bättre lyssningsupplevelse.

Välj mellan tre stycken valfria mikrofoner:

  • Myggmikrofon

  • Svanhalsmikrofon

  • Glasmikrofon

Enheten är alltid aktiv, och det enda receptionisten behöver tänka på är att prata i mikrofonen. Besökaren kan bara höra signalen inom en meters avstånd från disken, så det finns ingen risk för överhörning. Går även att integrera med befintliga intercom-system. Läs mer om CLD1 här.

hörslinga reception
hörslinga reception

T-SIGN Desk Mini

Den senaste tillkomsten i T-SIGN-familjen är denna mini-variant som är speciellt utformad för användning i receptioner. När hörslingan är aktiverad kommer T-SIGN att bekräfta detta genom att lysa grönt för att säkerställa korrekt funktion. Om enheten inte är igång eller om receptionisten glömmer att tala i mikrofonen kommer detta omedelbart att märkas genom att T-SIGN är släckt. Detta garanterar att du har en fungerande hörslinga över tiden och ökar medvetenheten bland personalen.

Dessutom har den en snygg och stilren design som passar in i alla receptionsmiljöer. Genom att synliggöra hörslingan med T-SIGN påminner man också besökaren att aktivera T-läget i sina hörapparater. Skulle besökaren inte veta hur man gör för att ansluta till hörslingan är du nu väl förberedd och kan med säkerhet försäkra att hörslingan faktiskt fungerar och uppmana gästen att kontakta sin audionom för ytterligare hjälp.

Vill du läsa mer om T-SIGN och se andra varianter? KLICKA HÄR!

förstärkare reception
förstärkare reception

Samtalsförstärkare Companion Favorit

För dig som inte har en fast reception men ändå vill ge besökarna möjlighet att höra dig bättre är samtalsförstärkaren Companion Favorit perfekt!

Den som vill lyssna använder hörlurarna medan receptionisten bär förstärkaren med den inbyggda mikrofonen. Alternativt kan besökaren hålla i förstärkaren och peka på receptionisten för att enkelt själv reglera volymen.

Den är lätt att ta med och är därför perfekt för personliga möten, såsom läkar- eller sjuksköterskebesök.

Läs mer om samtalsförstärkaren Companion Favorit här.

mini hörslinga
mini hörslinga

Kontakta oss för offert