Allt om hörslingor

sls multiloop pls hörslingasls multiloop pls hörslinga
bärbar hörslingabärbar hörslinga
intercom receptionerintercom receptioner
hyr ljudteknikhyr ljudteknik

Fasta hörslingor
Alla varianter av hörslingor för fasta installationer

Portabla hörslingor
För dig som vill kunna förflytta hörslingan både inom- och utomhus

Hyr hörslinga
För dig som behöver en tillfällig hörslingelösning

En hörslinga kallas också för teleslinga då man använder en så kallad telespole för att fånga upp ljudet från den i sitt hörhjälpmedel.
Nedanför kan du läsa mer om våra hörslingeprodukter genom att klicka på bilderna eller boka tid för konsultation.

Hur fungerar hörslingor?

Vad är en hörslinga?
En hörslinga, även kallad teleslinga eller induktiv slinga, är en anordning som används för att förbättra hörseln för personer med hörselnedsättning i miljöer som kan vara bullriga eller där det kan vara svårt att höra tydligt. Principen bakom en hörslinga är att den använder magnetfält för att överföra ljud direkt till hörapparaten eller cochleaimplantatet hos den som bär det, vilket minskar problemet med bakgrundsljud och avstånd till ljudkällan.

Hörslingan består av en slinga av elektriskt ledande material som vanligtvis placeras runt omkring ett rum, till exempel en teater, en kyrka eller en informationsdisk. Ljudet från mikrofoner eller högtalarsystem kopplas till förstärkaren, som sedan skickar signalen genom slingan. Den elektriska strömmen i slingan skapar ett magnetfält som kan uppfattas av hörapparaten eller cochleaimplantatet som har en särskild inbyggd mottagare i sitt hörhjälpmedel, som heter telespole. Denna mottagare plockar upp signalerna från magnetfältet och omvandlar dem till ljud som kan uppfattas av användaren. Som lyssnare behöver du ändra program i din hörapparat för att kunna höra via hörslingan, dessa program heter vanligtvis T-läge, MT-läge eller telespole.

På detta sätt kan hörslingor vara mycket användbara för personer med hörselnedsättning eftersom de bidrar till att eliminera bakgrundsljud och förbättrar hörförståelsen i offentliga eller bullriga miljöer.

Idag är ljudöverföring via hörslinga det enda standardiserade sättet för hörselskadade att ta del av ljud i offentliga miljöer. I framtiden räknar man med att ljud kommer kunna överföras till hörapparater och cochleaimplantat via ett nytt Bluetoothprotokoll som heter Auracast.

support hörslingor
support hörslingor

Gratis konsultation om hörslinga